PERKELT III

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / GULÁŠ / GULÁŠ HOVĚZÍ / 




INGREDIENCE: 600g hovězího zadního, 50g másla, 3 cibule, špetka ml. sl. papriky, 1 lžíce hl. mouky, 1 oloupané rajče, 2 zelené papriky, 3 lžíce rajského protlaku, 250 ml vody, 2 stroužky česneku, sůl, ml. bílý pepř, lžíce zakysané smetany, 1 cibule nakrájená na kolečka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme omyjeme a osušíme. Následně maso nakrájíme na stejné velké kostky asi 2x2 cm. V kastrolu rozehřejeme polovinu dávky másla. Cibule nakrájíme nadrobno. Vsypeme je na máslo a za stálého míchání restujeme do sklovita. Potom přidáme maso a prudce opečeme. Příkon tepla zmírníme, maso zaprášíme paprikou a pod poklicí dusíme asi 20 min. Papriky rozpůlíme, vyjmeme semínka a stopky a nakrájíme je na širší nudličky. Zbylé maso rozehřejeme na pánvičce, přidáme mouku a za stálého míchání si připravíme světlou jíšku. Rajčata nakrájíme nadrobno a vmícháme společně s paprikou k masovému základu. Protlak promícháme se 150 ml teplé vody. Směsí podlijeme maso a dusíme doměkka, asi 45 min. Česnek utřeme se solí a pepřem. Měkké maso vyjmeme ze šťávy a všleháme do ní jíšku, přidáme česnek, podlijeme zbylou vodou. Omáčku za častého míchání povaříme asi 15 min. na mírném ohni. Potom ji propasírujeme pře síto a vrátíme do ní maso. Dochutíme solí a pepřem. Perkelt rozdělíme na talíře. Na každou porci přidáme po lžíci zakysané smetany a několik kroužku cibule. Příloha: vařené brambory nebo těstoviny.



PERKELT III PERKELT III



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1365 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz